Top activități care vă îmbătrânesc

Spre deosebire de un automobil nou care începe să se uzeze din momentul în care părăsește  vitrina unde a fost expus, la un nou-născut,  sistemul imunitar, coordonarea, activitatea inimii şi circulația, judecata si multe altele se ameliorează în loc să se degradeze, în decursul primului deceniu de viață. Începând cu pubertatea, urmează un declin lent, o pantă alunecoasă, începem să îmbătranim.

Iată câteva greşeli pe care le comitem în fiecare zi, fără să ne dăm seama că ar putea grabi acest proces de îmbătrânire. Începând cu ceea ce mâncăm, continuând cu felul în care dormim, cum facem față provocărilor zilnice, toate pot adăuga ani la felul în care arătăm, accelerând acest proces.

Dacă  sunteți o persoană dinamică  şi lista lucrurilor pe care trebuie sa le faceți zilnic nu este una scurtă, aţi putea constata (contrar credinței că o viață activă aduce numai beneficii), că veți adăuga câteva riduri în plus. Stresul la care vă supuneţi zilnic din dorinţa de a bifa cât mai multe sarcini rezolvate, va elibera molecule instabile cu efect în oxidarea celulară, aşa numiţii radicali liberi. Cel mai bine ar fi sa vă concentraţi asupra unei singure sarcini şi să le rezolvați pe toate, pe rând.

Dacă nu puteţi renunţa la desert, acest obicei va adăuga câteva kilograme în plus şi câțiva ani pe chipul dumneavoastră. Moleculele de zahăr se lipesc de proteinele din fiecare celulă. Acest proces are ca rezultat pierderea elasticităţii pielii, ea devine ternă şi işi pierde strălucirea. Apar cearcăne si se înmulțesc ridurile fine din jurul ochilor.

Dacă nu respectați programul de somn şi dormiţi mai puțin de 7 ore pe noapte, rezultatul va fi vizibil. Mergeți la culcare mai devreme dacă vă simțiți obosiți pe parcursul zilei, nu aveți energie, aveţi probleme de concentrare, sau aţi câştigat în greutate. Toate acestea sunt simptomele privării de somn.

Dacă duceți o viață sedentară şi vă place să vă petreceţi timpul stând pe canapea, trebuie sa stiţi că acest obicei creşte riscul apariţiei unor boli la ficat, cardiovasculare, cancer şi obezitate. Exercițiile fizice si mișcarea scad riscul apariției unor boli de inimă. Studiile au arătat că mişcarea regulată, mai mult de 150 de minute pe săptamână, creşte şansele de a trăi mai mult cu 10-13ani, față de persoanele inactive.

Dacă  nu folosiți o crema de hidratare. Ar trebui să existe o rutină în ceea ce priveşte îngrijirea tenului, decolteului şi a pielii în general. Pielea din jurul ochilor este mai sensibilă şi mai subţire şi ar trebui îngrijită cu produse de calitate. De asemenea, trebuie sa ne protejăm de radiaţiile ultraviolete pe tot parcursul anului, nu doar atunci când facem plajă. Una din cauzele frecvent întâlnite de îmbătrînire a pielii se datoreaza expunerii la radiaţiile ultraviolete. Se recomandă utilizarea zilnică a unei creme de protecţie solară cu grad de protectie ridicat (SPF 30-50).

Dacă folosiți prea multe produse de machiaj, acest lucru va înrăutăţi aspectul pielii, făcând-o să pară mai ridată. Produsele pe baza de ulei, cu diverse parfumuri sau cu alcool, nu sunt cele mai bune alegeri  pentru tenul dumneavoastră. Ultilizarea in exces a produselor şi cremelor de proastă calitate, astupă porii feţei determinând apariţia coşurilor, iar produsele pe bază de alcool usucă si ridează prematur tenul.

 

Dacă fumaţi, acest obicei vă poate dăuna serios. Dincolo de bolile pe care le puteţi căpăta, ţigările grăbesc apariţia prematură a ridurilor. Cu cât creşte numărul de ţigări şi durata cu care se prelungeşte acest obicei, cu atât mai ridată va fi pielea. În plus, textura ei devine neuniformă, cu vase de sânge vizibile pe suprafaţă şi capătă o nuanţă galben-cenuşie. Pielea îşi pierde fermitatea şi elasticitatea, deoarece producţia de colagen şi elastină este afectată.

 

You may also like...

Leave a Reply