Prăjitură cu iaurt
Pentru aluat:
5 gălbenușuri
200 g zahăr
200 g unt
1 kg făină
20 g praf de copt (2 plicuri)
coajă de lămâie
40 g zahăr vanilinat (5 plicuri)
Pentru cremă:
5 albuşuri
900 g iaurt
200 g zahăr
7 linguri de făină
Mod de preparare:
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi se mixează până se dizolvă, se adaugă în compoziție şi untul topit, coaja de lămâie, zahărul vanilinat.

După ce omogenizăm amestecul, adăugam treptat si praful de copt şi făina. Trebuie să obținem un aluat destul de ferm pe care îl împărțim în două părți egale.

Le împachetăm în folie alimentară şi le introducem pentru 30 de minute în congelator. Între timp pregătim crema de iaurt.

Batem albuşurile spumă, adăugăm zahărul, iaurtul şi cele 7 linguri de făină. Mixăm bine amestecul.

Ungem o tavă cu unt (35cm×25cm) şi o tapetăm cu făina. Întindem o bilă de aluat pe fundul tăvii, turnăm crema de iaurt, deasupra radem cealală jumătate de aluat. Întroducem tava în cuptor, la foc mediu pentru 35-40 de minute.