Prăjitura Revani

Revani este un desert cu specific oriental, deseori întâlnit în Turcia sau Liban. Este o prăjitură simplă, delicioasă, cu un gust dulce-acrişor. Trebuie sa o încercaţi pentru că este deosebită.

INGREDIENTE:

*Pentru blat:

  • 500 gr. iaurt
  • 500 gr. griş
  • 200 gr. margarină
  • 200 gr. zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 1 plic praf de copt

*Pentru sirop:

  • 200 ml. apă
  • 100 gr. zahăr tos
  • 2 lămâi

*Pentru decor:

  • 100 gr. fulgi de cocos

MOD DE PREPARARE:

Margarina moale se mixează, apoi se adaugă zahărul pudră. Se amestecă până devine spumoasă. Se adaugă ouăle pe rând, se omogenizează. Se adaugă şi iaurtul şi se amestecă bine compoziţia.

Adăugăm grişul şi praful de copt şi încorporăm.Turnăm compoziţia în tava unsă cu unt (margarină). Dimensiune tavă 20/30 cm.

Dăm la cuptor până se rumeneşte puţin deasupra. Între timp, pregătim siropul. Punem la fiert apa, zahărul şi zeama de la cele două lămâi. Când prăjitura este gata, scoatem din cuptor şi turnăm siropul peste ea. Prăjitura trebuie să fie fierbinte. Grişul din prăjitură va absorbi foarte repede siropul. Apoi presărăm fulgii de cocos.

Dacă aţi avut curiozitatea să gustaţi din sirop înainte, o sa gândiţi că prăjitura este acră. Nu va fi deloc aşa. Prăjitura va avea un gust dulce-acrişor foarte plăcut.

După ce s-a răcit, tăiem prăjitura cu un cuţit bine ascuţit, sau dacă doriţi, cu inele de cofetărie, dacă aveţi musafiri pretenţioşi. O puteţi servi cu sos de fructe de pădure, diverse toppinguri, dar este delicioasă şi fără alte adaosuri.

You may also like...

Leave a Reply