Tort de morcovi cu cremă de brânză
PENTRU BLAT:
- 250 g zahăr tos
- 270 g făină
- 3 ouă
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 400 g morcovi (se dau prin răzătoarea mică)
- 150 g stafide
- 120g nuci sau alune mărunțite
- un plic praf de copt
- 2 lingurițe de scorțișoară
- 2 plicuri zahăr vanilinat
PENTRU CREMĂ:
- 350 g cremă de brânză
- 70 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahăr pudră
- o linguriță esență de vanilie
- coajă de portocală
MOD DE PREPARARE:
Se separă ouăle, gălbenușurile se amestecă cu două treimi din cantitatea de zahăr și se omogenizează. Se adaugă făina, uleiul, morcovii rași, stafidele, nucile (alunele), praful de copt, scorțișoara. Se amestecă foarte bine ingredientele.
Separat, se bat albușurile cu restul de zahăr până se obține o spumă tare. Se adaugă cu grijă peste restul de aluat și se amestecă ușor. Vom obține o compoziție care se toarnă într-o tavă de copt unsă cu unt și tapetată cu făină. Se introduce în cuptorul încins pentru 35-40 de minute. Blatul se verifică cu o scobitoare.
Pentru prepararea cremei, se amestecă toate ingredientele cu mixerul și se păstrează în frigider. După ce se răcește blatul, se taie în două părți egale și se ung foile cu cremă. Puteți orna cu fructe de pădure, gustul acrișor al acestora, se potrivește de minune cu gustul dulce al tortului. Este un tort deosebit, nu se simte gustul morcovilor.